Het projectmatig (middels Agile / Scrum methodiek met Azure Boards) ontwikkelen van dashboards voor procurement en migratie team in een OTAP omgeving op basis van het Product Lifecycle Management systeem PTC Windchill, SAP Ariba procurement, Planisware PPM (Project Portfolio Management ).

Het ontwikkelen van dashboards met Qlik (op basis van SAP FICO voor geconsolideerde reporting voor CFO en finance controllers van de verschillende divisies) Het ontwerpen van een Self-Service BI platform middels Qlik sense en Server Side Extensies met Python en R, R Server, DecisionTree en Timeseries Analysis, Qliksense R Apps voor het inrichten van een BI en Data science omgeving. Ontwikkelen van Power BI dashboard met SAP C4C Cloud for Customer, Google Analytics en Sharepoint. N-Printing voor HTML reports voor het supplier portal (Quality management). Vervaardigen van procurement dashboard voor bewaken van productie kosten en targets.

SAP Business Objects 4.1 Administration, security, service design (architect) en support (client packages). SAP BO Migratie 4.1 naar 4.2 en implementatie. Ondersteuning SAP Lumira en Designstudio voor 1500 gebruikers. Implementatie van Power BI, Azure datalake en integratie van Qlik en SAP BI (design / architectuur / PoC). Implementatie / integratie Hadoop met Qlik en SAP BI (design /architectuur / PoC). Implementatie van OTAP Qliksense platform in een VmWare ESX omgeving voor US en EMEA regio (scaled voor 10.000 gebruikers). Gelijkwaardig omgeving voor regio Azie (scaled voor 5000 gebruikers) en migratie van reeds ingebruik zijnde lokale Qliksense dashboards. Verantwoordelijk voor architectuur en security rules. Implementatie van Geo Analytics en historische klimaat data voor Qliksense voor verrijking van statistische weersinvloeden (optimaliseren van service intervallen voor service contracten). Vervaardigen en publiceren van Qliksense dashboard (mashup) voor via public internet. Support voor IBM SPSS en R server en Data science omgeving, connectie naar Netezza DWH.

Project dashboard (Mobiel / iPad) voor verantwoording projectstatus. Uitvoeren van de benodigde informatie analyse en vervaardigen van reporting model uit de bronsystemen. Ontwikkelen van meerdere dashboards en presentatie aan het manangement. Asset management dashboard op basis van SOAP Connector naar cloud oplossing. Presenteren toekomstige business intelligence mogelijkheden binnen de organisatie.

Uitvoeren van informatie analyse op campagne resultaten. Ontwerpen van functioneel design, voorstellen van dashboards middels mockups voor telco’s en energy klanten. Ontwikkellen van marketing insights met Tableau en Qliksense. Introduceren dashboards voor terugkoppelen van marketing campagne resultaten.

Implementatie van Qlikview on premise en Amazon (AWS Cloud), clustering, monitoren van performance en scalability. Performance en tuning van Qlikview cluster (OTAP), monitoren en server beheer, uitvoeren van updates en benchmarks middels Jmeter. Advies over architectuur, doen van aanbevelingen, uitwerken van plannen, maken van documentatie. Ontwikkelen van dashboards op Veeva (SFDC), Oracle DWH voor market insights, customer insights via agile / scrum werkmethodiek. Toetsen van dashboards aan SDLC compliancy.

Uitvoeren van informatie analyse en ontwikkelen van Qlikview dashboard voor Finance op basis van SQL Base (Unit4 Multivers), Kindplaning (Flexkids) (SQL). en Personeels-planning (Planrad) (SQL). Presenteren aan management en directie. Wokrshops aan gebruikers.